Trenul modernizării oprește, în sfârșit, și în Gara din Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Gara din Satu Mare este printre ultimele șapte stații CFR din țară propuse pentru
reabilitare în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), potrivit declarațiilor făcute de directorul general al SC CFR SA, Marius Chiper, Agerpres. Potrivit acestuia, au mai rămas de reabilitat șapte gări din reședințele de județ din țară, printre care și cea din Satu Mare.
”Mai avem proiecte propuse pentru a continua reabilitarea stațiilor. Noi am reușit — în cadrul POS-T și din alte surse (credite externe) să reabilităm 35 de gări din cele 41 din reședințele de județ și vrem să închidem acest program. Mai avem șapte gări: Timișoara, Baia Mare, Satu Mare, Miercurea Ciuc, Târgoviște, Târgu Jiu și Alexandria. Bucureștiul nu face parte din lotul acesta. Pentru București trebuie să avem o altă abordare, dar pe celelalte le-am propus să continuăm reabilitarea în cadrul POIM”, a declarat Agerpres, Chiper.
Gara municipiului Satu Mare a reprezentat, de la inaugurarea sa în anul 1870, un loc aparte în istoria ţării noastre, în special datorită personalităţilor ce i-au călcat peronul, printre care scriitorii Liviu Rebreanu, Ion Minulescu şi Victor Eftimiu.

Reamintim că la finele lunii septembrie 2015, deputatul UDMR Kereskenyi Gabor a adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Iulian-Ghiocel Matache privind starea de degradare a Gării CFR Satu Mare
Vezi aici textul interpelării adresate ministerului Transporturilor și răspunsul primit.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii