Nici un focar de Pestă Porcină Africană activ în Satu Mare. Rămâne în vigoare atenționarea de rabie 

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare informează că în județul nostru nu mai evoluează nici un focar de Pestă Porcină Africană. Ultimul focar de boală a evoluat în localitatea PIR și a fost stins oficial în această săptămână.

”Toate măsurile restrictive privind mișcarea și comerțul cu suine și alte animale, rămân valabile.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, recomandăm tuturor consumatorilor achiziționarea de produse alimentare și specialități numai din unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentetor, unități aftate sub atentă supraveghere veterinară pentru a evita apariția evenimentelor nedorite”, a transmis DSVSA Satu Mare.

Rămâne în vigoare atenționarea către toți locuitorii comunelor Bătarci și Tarna Mare despre cazul de Rabie/Turbare, depistat la o vulpe, să continue  să fie extrem de atenți dar și precauți dacă văd sau vin în contact direct sau indirect cu câini, vulpi sau alte animale sălbatice, care prezintă un comportament anormal – devin extrem de blânde, sau extrem de agresive – sau cu cadavrele acestora. 

”Vă rugăm să nu atingeți cadavrele sub nici o formă, să încercați să le jupuiți sau să le duceți la domiciliu pentru ulterioară prelucrare. În cazul în care vedeți sau găsiți astfel de animale anunțați imediat Primăria, Personalul Sanitar Veterinar din localitate, DSVSA Satu Mare, Poliția, Personalul Ocoalelor Silvice sau a Fondurilor de Vânătoare. Atenționați copiii din aceste zone despre pericolul extrem la care se expun la contactul cu astfel de animale domestice sau sălbatice”, a transmis DSVSA Satu Mare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii