Județul Satu Mare a primit aproape 1,3 miliarde lei prin Programul ”Anghel Saligny”. Bani pentru rețele de gaze, apă, canalizare și drumuri

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Dezvoltării a repartizat cele 7,5 miliarde lei din Programul ”Anghel Saligny” pentru rețelele de distribuție a gazelor naturale. 

Au fost finalizate repartizările pe județe ale fondurilor disponibile prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny” pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale. 

Astfel, conform datelor transmise de Ministerul Dezvoltării, județul Satu Mare a primit suma de 162.121.900 lei pentru rețelele de distribuție a gazelor naturale.

”70% dintre localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localități, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiții <<Anghel Saligny>>, prin care vom racorda gospodăriile la rețeaua de apă, canalizare, gaze și vom reabilita drumuri”, a transmis ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat – a spus ministrul, subliniind că, la alocarea fondurilor disponibile prin Programul ”Anghel Saligny”, au contat doar aceste date statistice. 

De asemenea, tot prin Programul ”Anghel Saligny”, județului Satu Mare i-au fost repartizați 481.806.782 lei pentru pentru apă/canalizare, respectiv 642.409.043 lei pentru drumuri și poduri.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii