Spune "NU" Drogurilor! 26 Iunie - Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

26 Iunie- Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, a fost marcată și în acest an în comunitatea sătmăreană prin organizarea unor activități de informare, educare și conștientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise.

Astfel, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare a fost principalul partener al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare în eforturile întreprinse privind informarea și conștientizarea  efectelor consumului de substanțe psihoactive asupra sănătății fizice și psihice  și a riscurilor consumului de substanțe interzise.

Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș” Satu Mare a fost gazda derulării unui eveniment desfășurat de către specialiștii Centrului Antidrog Satu Mare și polițiștii sătmăreni din structura prevenire și siguranță școlară,  menit a trage un semnal de alarmă și a sensibiliza tinerii liceeni vizând importanța de a avea mintea liberă de droguri pentru a conduce în siguranță și responsabil.

ipj satu mare spune nu drogurilor 1

Pe motoare, dotați cu ochelarii care simulează consumul de alcool și droguri, tinerii au fost conduși de motocicliștii AMM România Satu Mare.

În cadrul acestei experiențe, participanții au avut ocazia să conștientizeze cu mintea limpede cum perceperea realității înconjurătoare  este distorsionată în totalitate în momentul în care ești sub influența consumului de alcool sau droguri. 

Forma, spațiul, dimensiunile, distanțele – toate sunt percepute distorsionat în urma consumului de  substanțe interzise.

Politiștii sătmăreni au transmis și informații  privind legislația care reglementează domeniul antidrog, precum și răspunderea penală a minorului. 

Polițiștii și specialistii prezenți, s-au axat în expunerilor lor, pe cauzele care duc la apariția acestui fenomen, de la presiunea grupului, influența antuajului, curiozitatea,  tentațiile,  până la realizarea unor alegeri greșite.

Să ai încredere în adulții responsabili din jurul tău, să comunici autorităților competente orice situație care iți trezește bănuieli referitoare la consum sau trafic de substanțe interzise, să nu încerci să rezolvi de unul singur problemele legate de acest fenomen au fost câteva mesaje adresate participanților de către polițiștii și specialiștii antidrog.

La final, li s-a reamintit participanților că pentru adolescenții care se confruntă cu probleme legate de consumul de droguri există programe de consiliere psihologică, precum și instituții, ONG – uri la care pot solicita susținere, sprijin, soluții. 

ipj satu mare spune nu drogurilor 3 

NU EȘTI SINGUR ÎN ACEASTĂ LUPTĂ!

POLIȚIA ROMÂNĂ alături de părinți și cadre didactice,  având ca deziderat SIGURANȚA TINERILOR, atrage atenția asupra fenomenului consumului de substanțe interzise, care are implicații nefaste nu doar pe linia dezvoltării personale, ci, mai ales, în domeniul aplicării legii. 

CONSUMUL, DEȚINEREA ȘI TRAFICUL DE SUBSTANȚE INTERZISE REPREZINTĂ INFRACȚIUNI DEOSEBIT DE GRAVE, ATRĂGÂND MĂSURI PRIVATIVE DE LIBERTATE!

SPUNE "NU" DROGURILOR!

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii