Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dănțăușii populari, apreciați la ”Festivalului Tradițiilor” de la Amați

Duminică, 18 iunie, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Păulești,
a avut loc la Căminul Cultural din localitatea Amați, cea de-a doua ediție a Festivalului Tradițiilor și Meșteșugurilor Populare.
În deschiderea evenimentului au vorbit: Primarul Comunei Păulești, Zenoviu Bontea, directorul Muzeului Județean, Felician Pop, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo precum și invitații din localitatea înfrățită din Ungaria.
Evenimentul s-a concentrat pe activități artistice, iar meșterii populari din Țara Oașului, Zona Codrului și de la Asociația Borokagyökér, au avut ocazia să-și prezinte măiestria.
Ideea festivalului este aceea de a promova tradițiile și valorile tradiționale. Un element specific al comunei Păulești fiind multiculturalitatea, programul artistic oferit de artiștii sătmăreni și nu numai, a fost unul pe placul tuturor participanților.
Cel mai apreciat moment a fost acela a Ansamblului Județului Satu Mare, „ Doruri Sătmărene” lumea aplaudându-I minute în șir.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card