Guvernul de coaliție a fost votat în Parlament

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Guvernul condus de Florin Cîțu a primit miercuri votul de învestitură în Parlament cu 260 de voturi pentru. Deputaţii şi senatorii au votat programul de guvernare şi lista miniştrilor Guvernului  Cîţu.

Noul Legislativ s-a întrunit în ședință comună. Aleșii au fost chemați, miercuri, în plen, să dea votul de învestitură asupra listei și programului de guvernare pentru Cabinetul Florin Cîțu.  

Şedinţa a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 363 de parlamentari dintre cei 455 validaţi.

La începutul lucrărilor, premierul desemnat, Florin Cîtu, a fost huiduit și fluierat de unii dintre parlamentarii PSD și AUR în momentul în care a fost invitat la tribună să-și susțină discursul în fata plenului reunit al Parlamentului. El a primit aplauze de la PNL și USR PLUS.

Ludovic Orban a reacționat și le-a atras atenția că se află în Parlament, nu pe stadion. ”Doamnelor și domnilor, suntem în Parlamentul României și vă solicit să vă comportați așa cum așteaptă fiecare român de la noi. Să fim civilizați, cei care huiduie să se ducă pe stadion, dacă nu vom aplica regulamentul”, a spus președintele Camerei Deputaților.

Florin Cîțu, primele declarații în fața parlamentarilor

"De astăzi România va aveam premier şi guvern cu puteri depline. Vă asigur de la început pe toţi că nu am să înşel încrederea dumneavoastră. Eu şi tot Guvernul ne vom face datoria faţă de toţi cetăţenii României, indiferent dacă ne-au votat sau nu. Obiectivul este să trecem cât mai repede peste criza sanitară şi economică. Noul plan de investiţii va fi un motor al creşterii economice. Susţinerea procesului e dublată de un amplu proces de reformă structurală. În realizarea acestor două obiective vor conta două lucruri – timpul şi eficienţa.

Când vorbesc de timp mă refer că toate obiectivele echipei mele vor avea termene clare. Cred cu tărie că în acest moment cel mai important lucru e sănătatea românilor. Vă anunţ că personal voi monitoriza obiectivele pe care ni le propunem. Va fi un Guvern de profesionişti. Nu vom propune niciodată obiective care nu pot fi atinse. Adio proiecte propuse care nu au finanţare şi sunt prezentate doar ca declaraţii politice. Mai multă muncă şi mai puţine declaraţii", a declarat Florin Cîțu.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii