davis banner
ANM | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni Foto: Virág Botond

ANM | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis astăzi prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni.

TRANSILVANIA

Valul de căldură se va menține la începutul săptămânii când media temperaturilor maxime pentru această regiunie va fi de 32...34 de grade. Vremea răci semnificativ în 6 iulie, iar până în 11 iulie cu mici variații de la o zi la alta se va înregistra o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 22 și 26 de grade. După acest interval temperatura va crește, iar până la o medie regională de 30 de grade în 17 iulie. Temperaturile minime vor fi în jur de 16 grade în primele 3 zile, apoi de asemnea se va înregistra o scădere semnificativă până spre o medie de 10 grade în data de 11 iulie, iar spre mijlocul lunii iulie se va ajunge la valori de 12...13 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuat în prima jumătate a intervalului (până spre 11 iulie) când pe arii relativ extinse vor fi averse însemnate cantitativ. Ulterior probabilitatea pentru averse va fi mai redusă.

 

MARAMUREŞ

În primele două zile ale intervalului valul de căldură se va menține și la nivelul acestei regiuni unde media temperaturilor maxime va fi în jur de 34 de grade, iar minimele vor fi de 17...18 grade. Perioada 6....11 iulie va aduce temperaturi ușor sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 22...26 de grade și minime ce vor scădea în unele dimineți până spre 10...11 grade. Pentru a doua decadă a lunii iulie sunt estimate temperaturi în creștere treptată, maxime termice ce vor ajunge la 30 de grade și minime în general de 13...14 grade.

În zilele de 5 și 6 iulie instabilitatea atmosferică se va generaliza, astfel că pe arii extinse vor fi averse însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru averse se va menține ridicată și în perioada 7...13 iulie, iar în restul intervalului va fi mai redusă.

 

LA MUNTE

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată la începutul intervalului când media maximelor va fi de 22...23 de grade, iar a minimelor de 13...14 grade. Perioada 7 – 12 iulie va fi răcoroasă, cu maxime termice în general de 13...18 grade și minime în medie pentru întreaga zonă montană de numai 6...9 grade. Încălzirea ușoară estimată pentru finalul intervalului de prognoză, va însemna o creștere a temperaturilor maxime, la valori în medie de 20 de grade, dar și a minimelor ce se vor situa în jur de 10 grade.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până în 11 iulie, astfel că aversele vor fi însemnate cantitativ și se vor semnala aproape zilnic. După acest intervalului, aversele se vor semnala pe arii mai restrânse.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii