Crescători de animale din Terebești, Socond și Gelu, amendați de inspectorii DSVSA

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În această săptămână inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare animală au efectuat 94 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare.      

Conform programului de activitate stabilit au fost verificate exploatații profesionale și non profesionale de animale, condițiile de biosecuritate, zoo igienă și de bunăstare a animalelor, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide. 

În urma acestor controale au fost aplicate șapte sancțiuni, dintre care patru amenzi contravenționale în valoare totală de 6.400 lei și trei avertismente.

Astfel, au fost amendați cu câte 1.600 lei patru crescători particulari de animale din Terebești (2), Socond și Gelu pentru neanunțarea medicului veterinar și nepredarea mărcilor de identificare auriculare / crotaliilor sau a pașapoartelor de la bovinele sacrificate sau moarte. 

Trei crescători particulari din localitățile Apa, Ghilvaci și Satu Mare au primiți avertismente pentru neanunțarea în termen legal a medicului veterinar oficial despre apariția unor evenimente în gospodăriile populației și nedeclararea în termenul legal a produșilor nou obținuți prin fătare. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii