Șoferi drogați, băuți sau vitezomani pe drumurile din județ. Polițiștii au aplicat peste 380 de amenzi în valoare de 187.000 lei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În ultimele 72 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au acționat în întreg județul, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere. 

Acțiunile desfășurate au avut ca scop combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum și depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.  

În urma activităților întreprinse, au fost aplicate peste 380 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002R, în valoare de peste 187.000 lei. 

Totodată, polițiștii rutieri au luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în cazul a 87 de conducători auto. 

Dintre aceștia, 66 au fost surprinși de aparatura radar circulând cu viteze peste limita legală, 14 au fost sancționați pentru efectuarea unor manevre a depășirii neregulamentare, iar 4 conducători auto au fost depistați sub influența alcoolului. 

De asemenea, polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, precum și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive:

  • La data de 12 august, în jurul orei 20:30, polițiștii rutieri, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Nisipeni, au efectuat semnale de oprire unui autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat, de 30 ani, domiciliat în aceeași localitate. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
  • La data de 14 august, în jurul orei 04.30, polițiștii din Satu Mare, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, au oprit pe o stradă din localitatea Negrești-Oaș un autoturism, condus de un bărbat de 25 ani, domiciliat în localitatea Călinești-Oaș. Conducătorul auto a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a unei eventuale alcoolemii. În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. 
  • La data de 13 august, în jurul orei 02:00, polițiștii au efectuat semnale de oprire unui autoturism, în localitatea Trip. Polițiștii au stabilit identitatea conducătorului auto, respectiv un tânăr, de 19 ani, domiciliat în municipiul București, care a fost supus unei testări anti-drog, rezultând faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive (cocaină). Totodată, polițiștii au procedat la efectuarea controlului corporal asupra tânărului, descoperind 4 pliculețe care conțineau substanțe stupefiante. Conducătorul auto a fost condus la unitatea spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei sau a substanțelor psihoactive în organism. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Având în vedere faptul că polițiștii depistează în continuare conducători auto care încalcă normele rutiere, activitățile vor fi intensificate, în vederea asigurării și menținerii unui climat de siguranță a traficului rutier.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii