ANM | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni Foto: Florin Dobranici Photography

ANM | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni (22 august - 4 septembrie).

TRANSILVANIA

La începutul intervalului, valorile termice diurne vor fi în general mai apropiate de normele perioadei, cu maxime în medie de 26...28 de grade, apoi va urma o încălzire apreciabilă a vremii, astfel că între 25 şi 31 august aceasta va deveni din nou călduroasă, cu temperaturi diurne de 30...33 de grade, mediat regional. Pentru ultimele zile din interval este estimată o răcorire a vremii, fiind de aşteptat temperaturi mai apropiate de mediile multianuale. Minimele termice vor fi, în mare parte din interval, peste cele obişnuite în această perioadă din an, în medie de 14...17 grade, cu valori mai coborâte în unele nopţi în zonele depresionare.

În primele zile şi cu probabilitate mare spre sfârşitul intervalului de referinţă, vor fi manifestări locale de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe suprafeţe restrânse se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

 

MARAMUREŞ

În majoritatea zilelor din interval, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele specifice acestei perioade din an; astfel, mediile maximelor vor creşte de la 28...30 de grade în primele zile până la 31...33 de grade între 25 şi 30 august. Şi valorile nocturne vor fi mult mai ridicate decât cele obişnuite, cu minime de 14...16 grade, mediat regional. O răcorire a vremii este estimată pentru finalul intervalului de referinţă (primele zile ale lunii septembrie).

În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe arii restrânse se pot acumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale va creşte din nou după data de 30 august.

 

LA MUNTE

În cea mai mare parte a intervalului, va predomina o vreme caldă, cu valori peste cele normale, respectiv medii ale maximelor de 18...25 de grade, mai ridicate la altitudini mai joase în perioada 25-31 august, iar ale minimelor de 8...15 grade. O posibilă răcorire a vremii este estimată pentru începutul lunii septembrie, dar şi atunci temperaturile vor depăşi în general mediile multianuale.

La începutul perioadei de referinţă (22-24 august), pe arii extinse vor fi averse şi se vor acumula local cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie va creşte din nou după data de 31 august.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii