davis banner
ANM | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni Foto: Virág Botond

ANM | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni (29 august - 11 septembrie).

TRANSILVANIA

În prima parte a intervalului, vremea va fi în răcire treptată, dar accentuată, astfel că de la un regim apropiat sau uşor peste cel mediu multianual (maxime de 24...27 de grade şi minime de 12...17 grade, mediat regional) se va ajunge în perioada 1-6 septembrie la o vreme în general răcoroasă, cu temperaturi diurne de 20...23 de grade şi nocturne de 7...11 grade (valori mai mici în zonele depresionare). Ulterior, în perioada 7-10, vremea va fi în încălzire, astfel că se vor înregistra valori uşor peste cele climatologic specifice - medii ale maximelor de 23...26 de grade şi ale minimelor de 10...15 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi relativ ridicată, regimul pluviometric fiind în ansamblu excedentar în prima săptămână. Ploile vor fi mai frecvente şi local însemnate cantitativ între 30 august şi 1 septembrie, iar cu probabilitatea destul de mare şi în perioada 4-5 septembrie şi la sfârşitul intervalului de referinţă. În special în primele zile, aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi posibil izolat de grindină.

 

MARAMUREŞ

Faţă de săptămâna anterioară, valorile temperaturii aerului vor scădea treptat, dar apreciabil, astfel că de la un regim încă peste cel climatologic specific (maxime de 25...29 de grade şi minime de 14...17 grade) se va ajunge în perioada 1-6 septembrie la o vreme apropiată de normal şi temporar chiar răcoroasă, ziua cu temperaturi de 21...24 de grade şi noaptea de 8...11 grade, mediat regional. Ulterior, în perioada 7-10 septembrie, vremea va fi în încălzire, astfel că se vor înregistra valori uşor peste mediile multianuale, cu maxime de 23...26 de grade şi minime de 10...15 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi relativ ridicată, regimul pluviometric fiind unul excedentar în prima săptămână, apoi apropiat de normal. Ploile însă vor fi mai frecvente şi local însemnate cantitativ în 29-30 august şi în jurul datei de 4 septembrie, iar cu probabilitatea destul de mare şi la sfârşitul intervalului de referinţă. În special în primele zile, aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi posibil izolat de grindină.

 

LA MUNTE

Intervalul va debuta cu o vreme relativ caldă (temperaturi maxime de 18...27 de grade şi minime de 9...15 grade), dar din 31 august valorile termice vor scădea semnificativ şi se vor situa temporar chiar sub cele climatologic specifice acestei perioade din an- ziua vor fi 10...18 grade, iar noaptea de 4...11 grade, mai scăzute la altitudini mari. Vremea va începe să se încălzească din nou după 6-7 septembrie.

În perioada 29 august - 2 septembrie vor fi ploi pe arii extinse şi local însemnate cantitativ (astfel că regimul pluviometric va fi în ansamblu excedentar). Între 3 şi 5 septembrie va ploua pe spaţii mai mici şi la intensitate mai redusă, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi la finalul intervalului de referinţă.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii