Adrian Cozma, de la tribuna Parlamentului: ”Românii nu mai trebuie să stea la cozi în vamă”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Deputatul PNL Adrian Cozma a susținut un discurs de la tribuna Parlamentului cerând Ministerului Afacerilor Externe să întreprindă un dialog constant cu autoritățile maghiare pentru ca românii să nu mai stea la cozi în vamă. 

”Ani de zile s-a vorbit în România despre statul la cozi, fie că vorbim de plata impozitelor, la pașapoarte, în trafic, în vămi și ne întrebăm de ce nu scăpăm de acest stigmat. Pentru că nu am rezolvat problemele și cauzele pentru care stăm ore în șir în fața instituțiilor sau în alte părți. Zilele acestea ne-am confruntat cu aceeași problemă cu care ne confruntăm cu ocazia sărbătorilor de iarnă, când frații români se întorc în țară pentru a petrece împreună cu familia și prietenii. Sunt românii care au plecat pentru o viață mai bună și care ne aduc nu doar bucurie dar sunt și cei care ne aduc bani direct și indirect prin cheltuielile pe care le fac în țară. 

E trist că românii trec ușor prin țările europene, dar sunt blocați la intrarea în țara lor.

La trecerea de frontieră din Petea, județul Satu Mare, cozile de mașini au depășit 12 km la sfârșitul de săptămână. Un lucru e cert, se știa că în aceste zile fluxul de persoane va crește mult dar autoritățile au fost luate pe nepregătite, iar autoritățile maghiare nu au dat dovadă de o bună colaborare nici astăzi. 

Ținând cont de situația în care ne aflam, era nevoie de măsuri extraordinare, rapide, care să ducă la îmbunătățirea și rezolvarea problemei în cele din urmă. Chiar dacă Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, lucrurile au decurs anevoios. Am cerut insistent ca autoritățile maghiare să ia măsuri și să deschidă fluxuri suplimentare la intrarea în România însă n-avem în acest moment un răspuns favorabil. 

Cer Ministerului Afacerilor Externe să întreprindă un dialog constant cu autoritățile maghiare pentru a nu ne mai confrunta cu astfel de situații. Suntem țări vecine și e nevoie de sprijin reciproc în astfel de situații. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în aceste zile, ministerului de interne și tuturor celor care au contribuit la deblocarea situației. 

Le spun tuturor românilor care au venit și care mai vin în aceste zile acasă, că sunt ferm și decis în a monitoriza măsurile care se iau pentru ca pe viitor să nu ne mai confruntăm cu astfel de situații neplăcute. 

Toate cele bune și sărbători fericite românilor din țară și din străinătate”, este declarația deputatului Adrian Cozma.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii