alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Copilăria, magie în siguranță! | Polițiștii sătmăreni au desfășurat activități preventive la Grădinița nr. 6

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroul pentru Protecția Animalelor au desfășurat, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit nr. 6, primele activități în cadrul proiectului ”Copilăria: magie în siguranță!”.

Scopul parteneriatului urmărește prevenirea victimizării minorilor, educarea copiilor în vederea asumării cu responsabilitate și încredere a regulilor, a normelor morale de conviețuire alături de ceilalți, activitățile preventive vizând dezvoltarea unor comportamente și atitudini favorabile față de sine și față de ceilalți, dezvoltarea unor deprinderi axate pe domeniul siguranței pe stradă, acasă, la grădiniță, la locul de joacă.

politisti gradinita nr 6 1

Prima întâlnire cu preșcolarii s-a desfășurat în curtea grădiniței, axându-se efectiv pe activități practice și jocuri de rol. Adaptat particularităților de vârstă, au fost reactualizate informații din domeniul educației rutiere legate de semnificația semnelor de circulație, regulile de traversare corectă a străzii, precum și măsurile care trebuie luate pentru ca micul pieton să fie în siguranță. Că trecerea de pietoni se traversează cu ”pași mici, repezi și vioi”, fără a alerga, după ce în prealabil ne-am asigurat de două ori, conform pactului făcut de micii pietoni cu polițiștii, că traversăm doar pe culoarea verde a semaforului, iar când nu avem zebră căutăm colțul străzii pentru a traversa, au fost doar câteva aspecte abordate de polițiștii participanți, prin exemple concrete și jocuri de rol.

politisti gradinita nr 6 2

Încântați de povestea ”Fetița curajoasă”, care aduce în prim plan o situație cu care se poate confrunta orice copil ca participant al traficului rutier), preșcolarii identifică regulile de circulație care trebuie respectate pentru a fi în siguranță. Totodată, mesajele preventive care sunt extrase din poveste au avut rolul de a sensibiliza  participanții, atât preșcolarii cât și cadrele didactice, viziunea pe care copiii o au asupra traficului fiind diferită de perspectiva unui adult. 

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au prezentat aspectele definitorii ale muncii pe care o desfășoară zi de zi, cu accent pe transmiterea unor mesaje preventive și sensibilizarea celor mici față de necuvântătoarele de acasă și de pe stradă, care au drepturi și față de care noi avem anumite obligații. ”Fii tu vocea mea!” a fost sloganul activității informativ – preventive desfășurată pe linia protecției animalelor, acest domeniu abordat de către polițiști fiind foarte îndrăgit de cei mici.

politisti gradinita nr 6 3

Mașina din dotarea polițiștilor a stârnit interesul, a captat atenția, participanții având ocazia să se familiarizeze cu echipamentul și dotările autoutilitarei speciale, cu semnalele sonore și luminoase.

Activități similare vor continua în perioada următoare, pentru că siguranța preșcolarilor reprezintă un deziderat comun, atât al familiei, cadrelor didactice, cât și al Poliției.

politisti gradinita nr 6 4

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii