Apaserv crește prețul la apă, dar și valoarea bonusurilor angajaților. Bonusurile depășesc 3,4 milioane de lei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Din cauza crizei energetice, Ioan Leitner, directorul Apaserv Satu Mare, a anunțat că va aplica o creștere prețului la apă începând cu luna ianuarie 2023.

Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la sediul Primăriei Satu Mare. Cu toate că directorul Apaserv se plânge că din cauza creșterii prețului la energie ”nu poate asigura nici măcar profitabilitatea”, își tratează angajații regește din banii populației Sătmarului, majorând bonusurile salariaților pentru anul 2022 de la 3,176 milioane de lei la 3,442 milioane de lei.
Această majorare se află pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de astăzi. 
”Astăzi începem să intrăm în pierdere, o pierdere de 2-3 milioane de lei pe lună. Încercăm ca până la finalul anului să rămânem pe profit”, a declarat Ioan Leitner.
Conform aceleiași surse, până în prezent, Apaserv are un profit de 8,2 milioane de lei. ”Conform noii strategii, de la 1 ianuarie, creșterea va fi de 25% în termeni reali. În facturile oamenilor se va factura conform noilor tarife, începând cu 1 ianuarie, la care se adaugă și inflația”, a spus Leitner.

CITEȘTE și Râul Someș, poluat! Toată apa uzată este deversată direct în râul Someș!

Tot conducerea Apaserv susține că face investiții masive în infrastructura din municipiu și județ, dar proiectele suferă din cauza crizei energetice. 
”Energia electrică era 12% din total costuri, acum, cu această creștere, nu putem asigura nici măcar profitabilitatea. La un moment dat toate veniturile trebuiau cheltuite pe energie. Astăzi începem să intrăm în pierdere, o pierdere de 2-3 milioane de lei pe lună. Încercăm ca până la finalul anului să ajungem pe profit. În aceste condiții noi nu vom mai putea asigura cofinanțarea. În consecință, s-a făcut o nouă analiză de cost-beneficiu, deci o nouă strategie de tarifare”, a spus directorul Apaserv.
În cadrul Adunării Generale a acționarilor APASERV Satu Mare a fost aprobată Hotărârea nr. 12/02.09.2022 privin aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2022. La capitolul Cheltuieli cu personalul a fost aprobată majorarea bonusurilor aferente anului 2022 de la 3,176 milioane de lei la 3,442 milioane de lei, iar pentru anul 2023 au estimat o creștere de până la 3,724 milioane de lei, iar pentru anul 2024 au estimat 3,888 milioane de lei.

apaserv bonusuri

În altă ordine de idei, grupul consilierilor PNL a anunțat tot astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PNL, că nu vor vota acest proiect de hotărâre a Consiliului Local Satu Mare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii