PNRR | Undă verde pentru construcția unei creșe moderne în Vetiș

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Dezvoltării a aprobat astăzi finanțarea a încă șapte creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul guvernamental de construire de creșe ”Sfânta Ana”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Printre proiectele aprobate se regăsește și proiectul depus de primăria Vetiș “Proiect tip – Construire creșă mică, sat Vetiș, comuna Vetiș, județul Satu Mare”, prin care se va construi o creșă pentru 40 copii.

Cu aceste unități de învățământ antepreșcolar, Ministerul Dezvoltării finanțează, până în prezent, un total de 218 creșe.

Astfel, în localitățile Semlac (jud. Arad) și Florești (jud. Cluj) va fi construită câte o creșă medie (fiecare cu o capacitate de 70 de copii), iar câte o creșă mică (pentru câte 40 de antepreșcolari) va fi finanțată în Limanu (jud. Constanța), Ghermănești (jud. Ilfov), Ulmeni (jud. Maramureș), Vetiș (jud. Satu Mare) și Smeeni (jud. Buzău).

”Prin construcția acestor 7 creșe, creăm 340 de noi locuri pentru copiii din aceste localități”, a precizat ministrul dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării construiește creșe moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, a precizat ministrul dezvoltării.

În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un amplu program pentru construirea de creșe, prin care vor crește semnificativ locurile din creșele de stat. Creșele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităților publice locale și care va diminua timpul necesar construcției.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii