Exercițiu ISU Satu Mare | Salvare persoană de la înec din râul Someș

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Miercuri, la ora 11:00, un apel la numărul 112 anunță existența unei persoane rămasă blocată pe o bucată de gheață, care s-a rupt în urma traversării acesteia a râului Someș. Victima se află pe sub podul tehnologic, în partea de N-V al Municipiului Satu Mare la ieșirea dinspre Drumul Careiului.

Este alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, care intervine cu 20 de cadre militare, o Autospecială de primă intervenție și comandă, o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD tip B2. 

exercitiu isu satu mare salvare persoana inec 1

După efectuarea recunoaşterii se constată faptul că victima este conștientă și cooperantă, acționându-se concomitent din două direcții: 
Un echipaj de alpiniști coboară de pe podul tehnologic la victimă iar un alt echipaj se îndreaptă cu barca pneumatică către aceștia. 
Primul echipaj care ajunge la victimă întreprinde toate măsurile necesare extragerii și salvării acesteia din râul Someș sub directa coordonare a comenzii Detașamentului de Pompieri Satu Mare.

exercitiu isu satu mare salvare persoana inec 2

Victima este predată în siguranță echipajului medical, care ulterior evaluării și monitărizării acesteia, o transportă  la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare.
Scenariul exerciţiului cu forţe şi mijloaceîn teren are ca scop antrenarea structurilor de intervenție în gestionarea situațiilor de urgență generate de posibil înec în râul Someș.

exercitiu isu satu mare salvare persoana inec 3

Astfel a fost verificat modul de acțiune a structurilor implicate în intervenție la producerea unor astfel de situații de urgență şi îmbunătăţirea conţinutului planului de intervenție, pe baza concluziilor desprinse.

exercitiu isu satu mare salvare persoana inec 4

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii