Exercițiu de evacuare în cazul producerii unui cutremur desfășurat la trei licee din Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire și Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, au continuat sesiunile de informare publică, în scopul prevenirii și reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populației, bunurilor și mediului împotriva efectelor negative ale situațiilor de urgență, la mai multe licee din Satu Mare. 

Astfel, sub sloganul “Împreună mai pregătiți“, elevii Colegiului Național “Doamna Stanca”, ai Colegiului Național “Kolcsey Ferenc” și Centrul Școlar pentru educație incluzivă au avut parte de un exercițiu de evacuare în cazul producerii unui seism.
Colaborarea dascălilor și bineînțeles cea a elevilor este esențială în organizarea unor astfel de simulări. Doar așa acțiunile practice de instruire privind modul de comportare specific tipurilor de risc generate de situații de urgență își pot atinge scopul.
Totodată, la organizarea exercițiilor în cadrul unităților de învățământ, se insistă pe importanța responsabilității, a cunoașterii și informării încă din perioada școlară, pentru a deveni pe viitor adulți echilibrați cu capacitate de gestiune chiar și în cazul producerii unor dezastre.
Exercițiile la școli organizate în cadrul Săptămânii Protecției Civile, vor continua mâine la alte 4 licee din oraș.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregătit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii