davis banner

Sătmăreanul Ionuț Stancovici și echipa asociației sale au dus trei persoane cu dizabilități cu elicopterul la schi, în vârful Muntelui Mic

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Oamenii cu dizabilități pot face orice. Pot cuceri cele mai înalte culmi, la propriu şi la figurat.

Au demonstrat-o persoanele speciale care au luat parte la experiența inedită pregătită de sătmăreanul Ionuţ Stancovici împreună cu echipa sa de la Asociaţia Caiac SMile: heliski la Muntele Mic. Un munte care a rămas chiar mic în faţa curajului, determinării şi pasiunii pentru schi şi senzaţii tari a membrilor cu nevoi speciale din Asociaţie: Vasile Bota, Adrian Cherecheș și Bogdan Cioltea.
Filmul poveștii îl puteți vedea AICI.
Prin acţiunea lor atipică şi curajoasă, desfășurată sub sloganul ”împreună suntem limitless”, ei au dovedit României şi lumii întregi că nu există limite pentru persoanele cu nevoi speciale şi că pot face orice îşi propun. 

“Când îi văd pe pârtie cât de mult se bucură, înțeleg că eu întotdeauna trebuie să-i duc mai departe, mai departe. Am zis să le fac o bucurie și să facem împreună o acțiune mai atipică, într-un loc mai greu accesibil, să fie cu adevărat o experiență de neuitat care să le dea încredere că ei pot face orice. Ce fac eu, pot face și ei! Educaţia pe care ei ne-o dau când suntem pe pârtie sau când avem acţiuni este una foarte importantă. Oamenii din jur vin la mine şi îmi spun: Wow, Ionuţ, nu am crezut că voi vedea aşa ceva. Eu aveam o frică pentru aşa ceva, dar văzându-i pe ei că nu au teamă, eu cum să mai am?”, spune Ionuț Stancovici, fondatorul asociației din Satu Mare, Caiac SMile.

Campaniei i s-au alăturat: Mirela Retegan, Alex Dima, Cătălin Măruță, Mihai Găinușă și Mihai Cioată.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii