DSVSA Satu Mare a amendat cu 2.800 de lei un crescător de animale din Ser

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe parcursul acestei săptămâni, conform programului de activitate stabilit, inspectorii DSVSA Satu Mare au efectuat 88 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare.

Au fost verificate exploatații profesionale și non profesionale de animale, condițiile de biosecuritate, zoo igienă și de bunăstare a animalelor, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide.
În urma acestor controale a fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, dintre care o amendă contravențională în valoare de 2.800 lei unui crescător particular de animale din localitatea Ser (vânzarea de ovine fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară și pentru siguranța animalelor).
De asemenea, au fost avertizați trei crescători particulari de animale din localitatea Cig pentru neanunțarea în termen legal a medicului veterinar oficial despre apariția unor evenimente în gospodăriile populației și nedeclararea cumpărării de noi animale în gospodăriile personale.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii