davis banner

ISU Satu Mare | Exercițiu privind gestionarea unei situații de urgență generată de inundații, la Berveni

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș“ al județului Satu Mare a organizat joi, 23 martie, un exercițiu de tip JOINT, care a avut următorul scenariu “gestionarea unei situații de urgență generată de inundații”, în localitatea Berveni.

Situația tactică generală a exercițiului a presupus o situație de urgență care este provocată de inundații (pe râul Crasna).

Împrejurarea creată prevede că autoritățile și structurile specializate intervin pentru limitarea efectelor ca urmare a producerii evenimentului, respectiv salvarea și evacuarea populației, a animalelor și a bunurilor materiale.

exercitiu isu sm berveni 1

Scopul exercițiului:

  • Antrenarea structurilor de conducere în procesul de organizare și conducere a acțiunilor ce presupun rezolvarea unor astfel de situații în care se simulează o misiune operativă și generarea de forțe în teren pentru rezolvarea situațiilor create;
  • Pregătirea psihologică a efectivelor şi participanţilor pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul acţiunilor de intervenţie în situaţia creată conform situaţiilor specifice;
  • Verificarea fluxului operațional și cooperarea între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Someş” al judeţului Satu Mare și forţele participante la exerciţiu precum şi stabilirea căilor de perfecţionare a acestei activităţi.

exercitiu isu sm berveni 2

Au fost mobilizate forțe de intervenţie, constând în diverse echipe specializate, din cadrul:

- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare;

- Comitetul Judeţean Pentru Situații de Urgență,  reprezentat prin prefectul județului în calitate de președinte; 

- Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare – Sectia 7 de Politie;

- Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare;

- MApN – Batalionul 52 Geniu;

- Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare;

- Comitetul Local pentru Situații de Urgență și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al unității administrativ teritoriale Berveni.

exercitiu isu sm berveni 3

  • ”Înștiințăm cetățenii că aceste exerciții vor avea loc periodic pentru pregătirea și antrenarea forțelor implicate în gestionarea difertelor tipuri de situații de urgență.

  • Împreună mai pregătiți!”, a transmis ISU Satu Mare.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii