Crescător de animale din Corund amendat cu 4.000 lei de inspectorii DSVSA Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În această săptămână inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare animală au efectuat un număr de 82 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare.

Inspectorii sătmăreni au intensificat frecvența controalelor oficiale pentru respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluției la nivel  internațional a gripei aviare înalt patogene. 

În urma acestor controale a fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, dintre care o amendă contravențională în valoare de 4.000 lei, unei exploatații non profesionale din localitatea Corund și trei avertismente pentru exploatații non profesionale din localitatea Sanislău (vânzarea/cumpărarea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a animalelor și pentru introducerea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a altor animale în efectivele existente).

În această perioadă, în județul Satu Mare evoluează focare de Pestă Porcină Africană în localitățile Urziceni, Corund și Lelei. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii