alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Paștele Catolic vine cu restricții de circulație pentru camioane în Ungaria. Recomandările polițiștilor pentru șoferi

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Traficul de automarfare prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea este foarte intens în acest moment, mai ales pe sensul de ieșire din țară, unde timpii de așteptare sunt crescuți, în special în această perioadă premergătoare sărbătorilor Pascale. 

Conform configurației punctului, pentru autocamioane sunt operaționale două artere de control pe sensul de ieșire din România, cu precizarea că efectuarea formalităților de control se desfășoară pe teritoriul statului maghiar. Dar trebuie să menționăm că date fiind căile de comunicație care converg spre punctul de frontieră (prin localități) accesul spre PTF Petea se poate face doar pe o bandă pe sensul de mers spre ieșirea din țară, iar șoferii de automarfare trebuie să se prezinte în primul rând la controlul greutății încărcăturii mijlocului de transport (atât la autoritățile române, cât și la cele maghiare). Abia după ce au efectuat aceste formalități urmează controlul de frontieră, unde, așa cum menționam anterior, sunt două artere de control.
Se impune să precizăm și faptul că majoritatea transportatorilor care se prezintă la efectuarea controlului de frontieră provin din state din afara spațiului comunitar, iar timpul alocat formalităților de control în acest caz este mai ridicat.
La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au fost intensificate discuţiile prin intermediul canalelor de cooperare cu omologii maghiari pentru identificarea unor soluții astfel încât să se poată asigura o fluidizare a traficului transfrontalier pentru transportatorii de marfă. 
Se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura Punctului de Trecere a Frontierei Petea. De asemenea, s-a suplimentat personalul care desfășoară formalitățile de control. Conform legislaţiei, staționarea camioanelor este posibilă doar în afara localităților, însă, ţinând cont de numărul foarte mare de automarfare care așteaptă să iasă din România prin PTF Petea, coloana formată de acestea îngreunează vizibil circulația rutieră în localitățile adiacente punctului de trecere a frontierei (Petea, Dorolț și Lazuri).
Din acest motiv, polițiștii de frontieră sătmăreni din cadrul STPF Satu Mare și SPF Petea, în cooperare cu echipaje din cadrul IPJ Satu Mare, acţionează permanent în zonă pentru fluidizarea traficului și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru a diminua, în măsura posibilităților, disconfortul creat localnicilor din zona adiacentă punctului de trecere a frontierei.
În acest moment, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea timpul de aşteptare pentru automarfare este de 330 de minute și aproximativ 130 de automarfare se află în așteptare pentru a ieși din România și a intra în Ungaria. Totodată, pe teritoriul statului maghiar, în perioada sărbătorilor Pascale, va fi restricționată circulația automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Vor fi restricții de circulație de joi, 28.03.2024, ora 23.00 (ora României) până vineri, 29 martie 2024, ora 23.00, iar de sâmbătă, 30.03.2024, ora 23.00 până luni, 01 aprilie 2024, ora 23.00. Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţii de circulație pe drumurile publice din Ungaria.
În perioada menţionată, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura fără restricţii.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii