alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

ANM | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (13-26 mai) Recomandat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (13-26 mai).

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

TRANSILVANIA

În primele patru zile, valorile termice vor fi asemănătoare, media maximelor urmând a se situa în jurul a 18 grade, iar a minimelor în jurul a 5 grade. Va urma o încălzire, până la începutul celei de a doua săptămâni, de 4...5 grade. În următoarele două zile, temperaturile vor scădea ușor, pentru ca apoi să nu mai aibă modificări notabile și, în general, media maximelor să se situeze între 22 și 25 de grade, iar a minimelor între 9 și 12 grade.
Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse după data de 16 mai.

MARAMUREȘ

În prima săptămână, valorile termice vor crește ușor și treptat, media maximelor de la 18 grade, până spre 24...25 de grade, iar a minimelor, de la 5 grade, până în jurul a 11 grade. În cea de a doua săptămână media regională va avea variații, în general, între 22 și 25 de grade, în cazul maximelor și între 9 și 12 grade în cel al minimelor.
Între 13 și 16 mai, condițiile pentru averse vor fi reduse, apoi va crește probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente și pe spații mai mari.

LA MUNTE

În primele patru zile media maximelor se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar a minimelor în jurul pragului de îngheț. Până la începutul primei săptămâni se va încălzi cu 5...6 grade, apoi nu vor mai fi variații mari în evoluția câmpului termic.
Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai frecvente după data de 16 mai.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii