SMURD Satu Mare: 237 de intervenții la accidente rutiere și 26 de intervenții la accidentele rutiere cu descarcerare, de la începutul anului

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi, 25 septembrie, ziua în care sărbătorim 34 de ani de când SMURD a luat ființă.

În cele trei decenii de activitate, milioane de persoane aflate în dificultate au beneficiat de sprijinul pompierilor, asistenților, medicilor, piloților și voluntarilor!
De la începutul anului și până în prezent, intervențiile SMURD ale ISU Satu Mare au atins un număr de 5113, dintre care cele gestionate de către echipajele de prim ajutor au fost 4210 iar diferența de 903 a fost preluată de către echipajul de terapie intensivă mobilă.
La nivelul județului Satu Mare acționează în permanență 5 echipaje de prim ajutor aflate la fiecare subunitate a Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare și un echipaj de Terapie intensivă mobilă, la Detașamentul de Pompieri Satu Mare.
În perioada ianuarie- septembrie a.c., intervenția echipajelor SMURD la accidente rutiere a atins un număr de 237 iar la accidentele rutiere cu descarcerare un număr de 26.
Totodată, în anul 2024, în baza planului de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne, un număr de 132 de angajați ai inspectoratelor județene de Poliție și Jandarmi au fost instruiți în acordarea primului ajutor de bază pentru a putea salva vieți atunci când sunt pe teren și situația o impune.
Activitățile de instruire sunt susținute de asistentul medical coordonator SMURD al ISU Satu Mare, plt.adj. ARDELEAN Ramona.
Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (abreviat SMURD) este o unitate de intervenție publică integrată de importanță strategică, fără personalitate juridică, având în structura sa echipe integrate de reanimare, specializate în acordarea asistenței medicale și tehnice de urgență, precum și echipe cu personal paramedical, specializat în acordarea primului ajutor calificat. Acest serviciu funcționează în cadrul Inspectoratelor județene pentru situații de urgență – având ca operator aerian structuri de aviație ale Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu spitalele județene, regionale și cu autoritățile publice locale.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii