Se inaugurează noul sediu al Judecătoriei Carei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În 3 octombrie 2024 va avea loc festivitatea de inaugurare a sediului Judecătoriei Carei, instanţă situată în aria de competenţă a Curţii de Apel Oradea şi a Tribunalului Satu Mare.

Evenimentul marchează finalizarea cu succes a unei investiţii de importanţă deosebită, atât pentru comunitate, cât şi pentru magistrații care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestei instanţe.
Clădirea în care are sediul Judecătoria Carei, face parte din construcţiile cu valoare istorică şi arhitecturală edificate în urmă cu peste 130 de ani în localitate, acesta figurând pe lista monumentelor istorice ale judeţului Satu Mare. Clădirea este destinată în întregime activităţii Judecătoriei Carei, atât ca sediu administrativ, cât şi ca act de justiţie. Ultima reparaţie capitală a fost făcută în anii 1993-1994.
Având în vedere gradul mare de deteriorare al acesteia, încă din anul 2015 au fost demarate lucrări de proiectare pentru obiectivul de investiţii „Reparaţie capitală, modernizare şi amenajare la sediul Judecătoriei Carei”. 
În anul 2017, realizarea investiţiei a fost inclusă în Proiectul de îmbunătăţire a serviciilor judiciare finanţat de Banca Mondială şi a fost preluată de Direcţia de Implementare a Proiectelor Finanţate din Împrumuturi Externe din cadrul Ministerului Justiţiei (DIPFÎE - MJ), lucrările de execuţie fiind demarate la începutul lunii iunie 2022.
Astfel, sediul Judecătoriei Carei a trecut cu succes printr-un amplu proces de reabilitare, modernizare şi amenajare, care a implicat lucrări complexe de reparaţii exterioare şi interioare, precum şi lucrări de reabilitare termică, în vederea asigurării spaţiilor necesare şi funcţionalităţii desfăşurării activităţii în incinta clădirii.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii