davis banner

Carne și specialități de produse alimentare confiscate de inspectorii DSVSA Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în această săptămână, 97 acțiuni de control.

Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare,supermarketuri, piețe agroalimentare, unități alimentație publică /terase, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine legume fructe, unități din zone de agrement, unități de vânzare on – line.

Astfel, în această perioadă au fost aplicate 14 avertismente pentru 14 producători particulari din Piețele Agroalimentare din localitățile Satu Mare – 6, Carei – 3, Negrești Oaș – 3 Tășnad – 2, pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în timpul expunerii și comercializării legumelor și fructelor.

În urma acțiunilor de control, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale și apoi confiscată, cantitatea de 17,73 kg carne și specialități de produse alimentare, în valoare de 367,55 lei. Produsele alimentare confiscate, au fost denaturate și dirijate spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din județ.

”Având  în  vedere evoluția pe teritoriul României a pestei porcine africane, așa cum am mai informat, carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc, precum și produsele din carne care conțin carne de porc nu pot face obiectul transportului particular către alte State Membre, dacă provin din zonele cuprinse în Decizia Comisiei nr. 1211 / 2020, privind  măsurile zoo sanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite State Membre ale UE”, a transmis DSVSA Satu Mare

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii