Permise de conducere false, depistate la controlul de frontieră

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii de frontieră sătmăreni cercetează doi cetățeni ucraineni după ce la controlul de frontieră aceștia au prezentat permise de conducere ce s-au dovedit a fi false.

Sâmbătă, 28 septembrie, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din România, un cetățean ucrainean în vârstă de 20 de ani. 
Tânărul conducea un autoturism înmatriculat în Polonia.
La verificarea documentelor personale și a actelor mașinii, polițiștii au constatat că permisul de conducere prezentat la control și aparent eliberat de către autoritățile ucrainene în august 2022, nu întrunește elementele de formă și de fond ale unui document autentic.
Câteva ore mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a ieși din țară un alt cetățean ucrainean, în vârstă de 55 de ani, care conducea o mașină înmatriculată în Ucraina. Și în acest caz, permisul de conducere prezentat la control, pe care era înscrisă data eliberării ca fiind martie 2021, iar autoritatea emitentă fiind de pe teritoriul Ucrainei, s-a dovedit a fi unul fals.
În consecință, polițiștii de frontieră au întocmit, în ambele cazuri, dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a avea permis de conducere.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii