Sora Gabrielei Dorgai, actrița ucisă în urmă cu zece ani, primele declarații Recomandat

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sora Gabrielei Dorgai, actrița ucisă în urmă cu aproape zece ani, mai caută dreptatea.

Într-un interviu acordat azi, la aproape zece ani de când sora ei a fost violată și ucisă pe malul râului Someş, aceasta încă speră să se găsească criminalul.
Cu amintirile ultimei conversații telefonice avute cu sora ei, cu o zi înainte de crimă, printre lacrimi, sora Gabrielei Dorgai mai speră să se găsească criminalul. Deși știe că ancheta a bătut pasul pe loc de-alungul celor zece ani și că nici anchetatorii care s-au ocupat de caz nu s-au sinchisit să ia legătura cu ea, să-i comunice fiecare pistă nouă apărută în anchetă, se încăpățânează să spere că cel care i-a omorât sora va fi prins. 
Femeie mărturisește că anchetatorii nici măcar nu au chemat-o să facă recunoaștere cadavrului, cu toate că era, pe lângă fiica minoră (la acea vreme) a victimei, singura rudă a Gabrielei. Dar nici ulterior nu s-au sinchisit să-i ofere informații legate de ancheta în curs. Tot ce afla, susține femeia, afla din mass-media și, cu inima cât un purice, suna imediat anchetatorii pentru a-i confirma știrile și pentru a-i întreba dacă au strâns suficiente dovezi să prindă criminalul.
Peste câteva săptămâni se împlinesc zece ani de la crima care a zguduit întregul oraş. 
Gabriela Dorgai, actriţă la secţia română a Teatrului de Nord, în vârstă de 41 de ani, a fost găsită decedată, în după-amiaza zilei de 10 noiembrie 2014, pe malul râului Someş, în apropierea Palatului Administrativ. Femeia ar fi fost văzută ultima dată în 9 noiembrie, la premierea spectacolului „Inimă de câine” ce a avut loc duminică seara, la Casa de Cultură.
Cazul continuă să fie unul foarte ciudat, asta pentru că anchetatorii au tot ce le trebuie pentru a-l găsi pe asasin (probele ADN ale asasinului - urme de piele sub unghiile artistei), însă după zece ani de la comiterea crimei, autorul rămâne necunoscut.
Actrița a fost descoperită dezbrăcată, întinsă pe spate şi avea doar o cizmă. Anchetatorii au susținut că aceasta ar fi fost violată şi apoi ucisă și, pentru că femeia avea bani în portmoneu (aproximativ 2.000 de lei), telefonul mobil, bijuterii, au exclus varianta unui jaf.
Primele infomații au dezvăluit că actrița a murit asfixiată. Ea ar fi fost prinsă pe dig și târâtă înspre Someș, unde a fost violată şi strangulată.
Poliţiştii susțineau, la vremea respectivă, că aveau mai multe piste, şi au ridicat mai multe persoane pentru audieri, dar nu a fost nimeni reţinut sau arestat.
Unii dintre angajații Teatrului de Nord au susținut că ucigașul actriței Gabriela Dorgai ar putea un admirator secret care a urmărit-o.
O altă posibilă variantă este că ucigaşul ar fi un bărbat înalt, de 1,90 m, de vreo 30-40 de ani care a fost văzut plimbându-se mai multe seri la rând pe dig. Acesta umbla îmbrăcat într-o geacă, avea glugă şi un rucsac.  
În perioada următoare au fost audiate zeci de persoane bănuite de comiterea infracțiunii, au fost prelevate probe ADN și s-au solicitat inclusiv expertize tehnico-ştiinţifice biocriminalistice. În zadar! ADN-ul suspecților nu s-a potrivit cu cel luat de sub unghiile victimei. 
Cum anchetatorii nu au nici o pistă pentru rezolvarea anchetei, cel mai probabil cazul va fi trecut ca unul cu autor necunoscut.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii