Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Blonde Avalanche-16: Desfășurare impresionantă de forțe armate la Satu Mare (foto) Foto: Valentin Păduraru

Blonde Avalanche-16: Desfășurare impresionantă de forțe armate la Satu Mare (foto)

Militari din patru țări membre NATO se află în această săptămână la Satu Mare unde vor participa la exerciţiul multinaţional Blonde Avalanche-16.
Exerciţiul militar se desfăşoară în perioada 19 – 23 septembrie în municipiul Satu Mare. Dintre oficialitățile de la Satu Mare, la ceremonia de deschidere au participat prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, vicepreședintele Consiliului Județean Ioan Rus, primarul Kereskenyi Gabor și viceprimarul Adrian Albu.
Este vorba despre 200 de militari din Forţele Terestre Române, aparţinând Batalionului 52 Geniu ”Tisa”, sprijiniţi cu personal şi mijloace tehnice din compunerea Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos”, alături de parteneri din Bulgaria, Ungaria şi Slovacia, ţări membre ale Iniţiativei de Cooperare Regională ”Batalionul Multinaţional de Geniu TISA”.
Ceremonia de deschidere a operațiunii a avut loc în această dimineață în Piața 25 Octombrie. Scopul exerciţiului este desfăşurarea instrucţiei în comun, cu personalul Batalionului multinaţional de geniu, pentru executarea misiunilor specifice, de limitare şi înlăturare a consecinţelor calamităţilor naturale, în cooperare cu alte instituţii şi/sau organizaţii ale administraţiei publice locale care acţionează pentru sprijinul populaţiei, în situaţii de urgenţă.
Exerciţiul se desfăşoară anual în baza Legii nr. 583 din 2002, pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României, Guvernul Republicii Slovace, Cabinetul de Miniştri al Ucrainei şi Guvernul Republicii Ungare privind înfiinţarea Batalionului multinaţional de geniu, semnat la Budapesta, la 18 ianuarie 2002.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii