Pompierii au controlat mall-urile şi hipermarketurile! Au fost împărţite amenzi

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să umbrească Sărbătorile de Iarnă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someş” al judeţului Satu Mare a întreprins măsuri menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.
Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a derulat, în perioada de 12 – 18 decembrie, trei acţiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria mall-uri şi hipermarket-uri.
Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat o serie de neconformități, în urma cărora au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale (13 avertismente și o amendă), în cuantum de 500 lei. De asemenea, pe timpul acțiunilor au fost înlăturate în mod operativ peste şase nereguli.
Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași, respectiv de către administratorii/proprietarii spațiilor. Printre aspectele urmărite pe durata controalelor menționăm verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenţie; verificarea modului de exploatare a instalaţiei electrice de iluminat și a sistemului de încălzire; asigurarea condiţiilor de evacuare în siguranţă a persoanelor; reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.
De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul centrelor comerciale, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

Pentru familiarizarea cu specificul construcțiilor, asigurarea accesului cu autospeciale și planificarea unor eventuale intervenții, pompierii din cadrul subunităţilor operative au efectuat acţiuni de recunoaştere în teren a spațiilor comerciale controlate.

Pentru perioada următoare, ISU va intensifica acțiunile de prevenire și va asigura prezența echipajelor de intervenție la evenimentele de amploare, în care sunt așteptați un număr mare de cetățeni, pentru realizarea rapidă a unor dispozitive operative în cazul apariției unor situații de urgență.

Activitatea pompierilor salvatori se derulează în sprijinul şi pentru cetăţean, iar obiectivele prioritare ale instituţiei noastre sunt orientate spre eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă. Prevenirea evenimentelor nedorite rămâne dezideratul comun ce poate fi realizat prin dezvoltarea culturii de securitate şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii