Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Peste 40.000 de elevi și preșcolari, batjocoriți de ”adulți” care nu au habar să implementeze programul ”Cornul și laptele”

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Elevii din nouă școli din județ nu primesc corn și lapte, deși promisiunea Consiliului Județean Satu Mare a fost că toți cei peste 40.000 de elevi și preșcolari din județ vor primi corn și lapte din 9 ianuarie 2017.
Cele nouă școli sunt: Camârzana, Viile Satu Mare, Homorod, Pomi, Valea Vinului, Beltiug, Rătești, Bârsău și Poiana Codrului.
Din cauza unor ”disfuncționalități” ale firmei de distribuție, elevii din nouă școli din județ nu primesc de trei zile corn și lapte. Nici ceilalți elevi nu se pot lăuda că primesc zilnic cele două alimente, cu toate că programul ”Cornul și laptele” a debutat la Satu Mare cu o întârziere de patru luni... Mai rău, cornurile furnizate elevilor în unele dintre școli sunt înjumătățile și vechi.
Cel care ar trebui să verifice modul în care se desfășoară acest program pe raza județului Satu Mare, respectiv să constate și să ia măsuri privind disfuncționalitățile care apar este Consiliul Județean Satu Mare, de altfel cel care a semnat un contract pe doi ani cu aceste firme care s-au angajat să distribuie corn și lapte elevilor din județ. Doi ani...
În județul Satu Mare, peste 40.000 de elevi și preșcolari sunt înscriși în sistem, conform ultimelor date disponibile INSSE. Pentru foarte mulți dintre aceștia, programul „Cornul și laptele” reprezintă o masă esențială. De altfel, au fost raportate numeroase cazuri în care copiii veneau la școală special pentru această gustare.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card