Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pericol de inundații în Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare s-a întâlnit în această dimineață în ședință extraordinară.
Şedinţa condusă de către subprefectul Altfatter Tamás a fost convocată în vederea adoptării Hotărârii Nr. 2 din 06.02.2017 privind înlăturarea efectelor produse de revărsări din ape interne cu staţiile de pompare de desecare din administrarea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Satu Mare.

Potrivit informării A.N.I.F, în perioada 02-06 februarie 2017 judeţul Satu Mare s-a confruntat cu precipitaţii care s-au acumulat, precum şi cu scurgeri importante pe versanţi, influenţate de evoluţia spargerii gheţii, formându-se zăpoare şi sloiuri care au umplut reţeaua de canale din administrarea ANIF Satu Mare.

Prin umplerea excesivă a reţelei de canale şi din cauza faptului că ANIF, conform legislaţiei în vigoare, nu poate evacua apa prin pompare decât contracost, existând pericolul iminent de revărsări ale apei peste terenurile agricole şi neagricole, implicit afectarea unor obiective sociale. În acest sens, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au reunit în şedinţă şi au aprobat în unanimitate pornirea staţiilor de pompare.

Potrivit informării Sistemului de Gospodărire a Apelor Române-Satu Mare, sunt posibile creşteri pe râul Crasna, la Domăneşti, respectiv pe râul Someş, până la atingerea cotelor de atenţie în ambele situaţii.

Potrivit prognozei hidrologice emisă de către Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa Cluj-Napoca, precipitaţiile produse în intervalul 02-06 februarie 2017 şi al cedării apei din stratul de zăpadă a dus la formarea de viituri pe toate râurile din bazinul hidrografic Someş, care au produs creşteri semnificative de debite şi niveluri şi au dislocat formaţiunile de gheaţă existente anterior pe cursurile de apă.

Viitura generală formată în bazinul hidrografic Someş transportă cantităţi foarte mari de gheaţă (zapor de gheaţă în mişcare) pe râul Someş şi pe sectorul Ulmeni-frontiera Ungaria. Astfel, în cursul zilei de astăzi(06.02.2017) la staţia hidrometrică Satu Mare se vor înregistra cote maxime de 440-490 cm, cu posibilitatea de atingere şi depăşire a cotei de atenţie pe perioada tranzitării zaporului de gheaţă. Se impune astfel urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice la staţia hidrometrică Satu Mare.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii