Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 212

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 213
Băbășan va depune o plângere la Prefectură împotriva hotărârii de majorare a taxei de salubrizare Foto: Valentin Păduraru

Băbășan va depune o plângere la Prefectură împotriva hotărârii de majorare a taxei de salubrizare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Sergiu Lucian Băbășan va depune luni, la Instituția Prefectului Satu Mare, o plângere împotriva hotătârii Consiliului Local al Municipiului Satu Mare de a majora cu 35% taxa de salubrizare, hotărâre votată doar de grupurile UDMR și PNL.
Acesta a scris pe pagina sa de socializare că, în funcție de răspunsul pe care îl va primi de la Instituția Prefectului, va ataca hotărârea în contencios. De asemenea, mai mulți sătmăreni au decis semnarea unei petiții în care să își prezinte direct nemulțumirile față de serviciile prestate de operatorul de salubrizare SC Florisal SA.
  • ”Joi, 23 februarie 2017, am participat la sedinta consiliul local a municipiului nostru in care am incercat, in calitate de simplu cetatean, direct afectat de marirea taxei de salubrizare cu peste 35% incepand cu 1 Martie 2017, sa imi sustin punctul de vedere. Am incercat sa comunic consilierilor nostri ca nu se poate sa impovareze facturile noastre din vina neindeplinirii obligatiilor pe care Florisal SA le are prin contractul care ii aduce zeci de milioane de euro anual.
  • Nu mi s-a permis sa iau cuvantul la punctul la care s-a dezbatut aceasta taxa deoarece liderul consilierilor UDMR, BUTKO Gergely, a spus ca sunt un simplu cetatean si deci, noi simpli cetateni, nu avem dreptul sa vorbim cu alesii nostri locali.
  • As vrea sa remarc aici lipsa de profesionalism, imaturitatea si lipsa de competenta a presedintelui de sedinta Mihai Huzau, conilier ALDE.
  • In esenta, stimati concetateni, aceasta taxa trebuia sa aiba menirea de a fi o sanctiune impotriva Florisal care nu face colectarea selectiva a deseurilor. Florisal a obtinut prelungirea contractului pe inca 6 ani in 2013, invocand mincinos, ca au facut investitii in sistemul de colectare selectiva si au nevoie de prelungirea contractului fara o licitatie transparenta pentru a-si amortiza investitia ( o mare ilegalitate de care raspund in fata procurorilor DNA consilierii locali de la aceea vreme care au votat prelungirea).
  • Dar aceasta taxa este pusa pe facturile noastre ilegal!!!
  • Voi face plangeri in zilele ce vin catre institutiile abilitate in a ancheta aceasta ilegalitate!
  • As vrea sa inchei aceasta postare prin a-l cita pe ministrul Constantin care spune clar ca nu cetatenii trebuie sa plateasca taxa:
  • "Am vrut să evităm acest lucru(plata taxei de catre cetateni), dintr-un motiv foarte simplu, calitatea servicilor nu s-a îmbunătăţit si mi-aş fi dorit să vedeam o colectare selectivă, să avem pubele diferenţiate, să avem mijloace de transport diferenţiat. Nu putem să percepem taxe, şi aici vorbesc ca şi autoritate publică locală, ca şi colector, nu pot să percep taxe suplimentare, iar eu ca minister nu pot să permit lucrul acesta, atâta timp cât nu s-a îmbunătăţit calitatea serviciilor" - Daniel Constantin, Ministrul Mediului.”
Vă reamintim că joi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Satu Mare, consilierii UDMR și PNL au votat pentru majorarea taxei de salubritate cu 35% începând cu 1 martie 2017.

1 comentariu

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii