De azi, în Negrești Oaș se colectează selectiv Foto: Facebook/Orașul Negrești-Oaș

De azi, în Negrești Oaș se colectează selectiv

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Campania de informare şi promovare a colectării selective în Negreşti-Oaş a luat sfârșit la Negrești Oaș.
Începând de azi, 1 mai 2017 negreștenii vor colecta în mod obligatoriu deşeurile selectiv, pe doua fracţii, umedă şi uscată. Colectarea selectivă este obligatorie pentru toate persoanele fizice şi pentru toate persoanle juridice.
FRACȚIA UMEDĂ – conține deșeurile menajere obișnuite, resturi alimentare sau cele rezultate din producerea hranei zilnice, precum și materiale care nu mai pot fi reciclate, impregnate cu ulei sau umede, pătate cu resturi alimentare etc. Deșeurile menajere se colectează în același container ca și până acum și după același orar, de două ori pe lună, la gospodăriile individuale. La blocurile de locuințe, containerele vor fi inscripționate astfel: USCAT pentru deșeurile reciclabile și UMED pentru deșeurile menajere.
FRACȚIA USCATĂ - cuprinde deșeurile din categoria materialelor reciclabile – hârtie, cartoane, PET-uri, pungi de plastic, folii de ambalare, doze de aluminiu, cutii de conserve metalice curate, sticle și borcane golite de conținut și spălate dacă este necesar, ambalaje de plastic curate de la produse de igienă, etc.
Fracția uscată se colectează în sacii verzi inscripționați pe care proprietarii îi vor primi de la societatea de salubritate, la case, sau în pubelele inscripționate cu USCAT, la blocuri. Sacii vor fi refolosiți până la uzare.
Pentru reducerea volumului deșeurilor, negreștenii sunt sfătuiți să plieze cutiile de carton, să preseze recipientele tip PET și dozele de aluminiu

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii