Tăieri ilegale de păduri în Rezervaţia Naturală Râul Tur. Prefectul Eugeniu Avram a dispus de URGENȚĂ o anchetă (VIDEO)

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Șeful Ocolului Silvic Livada din județul Satu Mare a dat liber la tăieri rase în rezervația naturală Râul Tur.
Conform OUG 57/2007, șeful de ocol trebuia să obțină avizul custodelui rezervației. Prefectul Eugeniu Avram a dispus de urgență o anchetă în acest sens. Prefectul a declarat pentru satumarenews.ro că ”Am solicitat instituţiilor abilitate să întreprindă măsurile care se impun în regim de urgenţă. Dacă în urma anchetei se dovedeşte că legea a fost încălcată, cei vinovaţi trebuie să fie sancţionaţi, conform prevederilor legale în vigoare”.

La solicitarea Societăţii Carpatine Ardelene – custodele legal al Rezervaţiei Naturale Râul Tur, Asociaţia Agent Green a publicat miercuri o investigație care îl expune pe Cristian Pop, șeful Ocolului Silvic Livada, aprobând o tăiere rasă pe 7 ha în Rezervația Naturală Râul Tur. Conform OUG 57 / 2007, șeful de ocol trebuia să obțină avizul custodelui rezervației.
Organizația Agent Green scria ieri pe pagina de socializare că: ”ROMSILVA este Dumnezeul pădurilor, inclusiv al ariilor naturale protejate, cu drepturi depline. Cristian Pop, șeful ocolului silvic Livada din județul Satu Mare a dat liber la tăieri rase în rezervația naturală Râul Tur fără să ceară avizul custodelui ariei protejate. Conform legii, fapta este ilegală și cercetată acum penal. Cu toate acestea, domnul Pop rămâne convins că a procedat corect având în vedere că habitatele naturale au fost create de ROMSILVA și nu de mama natură. Astfel, un șef de ocol ridică silvicultorii la rangul de Dumnezeu, creator al naturii și cu drept de distrugere a acesteia.”
Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, a declarat azi, pentru satumarenews.ro că a luat la cunoştinţă aspectele referitoare la subiectul tăierilor de material lemnos din Rezervaţia Naturală Râul Tur şi a solicitat instituţiilor abilitate să întreprindă măsurile care se impun în regim de urgenţă. În opinia reprezentantului Guvernului în teritoriu, dacă în urma anchetei se dovedeşte că legea a fost încălcată, cei vinovaţi trebuie să fie sancţionaţi, conform prevederilor legale în vigoare.
Reamintim că Agent Green este asociaţia care a declanşat în acest an campania împotriva societăţii austriece Holzindustrie Schweighofer după ce a investigat preluarea de către această firmă a copacilor tăiaţi în Parcul Naţional Retezat şi chiar a obţinut o mică victorie, cel puţin teoretic, obligându-i pe austrieci să nu mai accepte copaci din zona respectivă. Aceeaşi companie austriacă este şi protagonista scandalului legat de noul Cod Silvic, retrimis de preşedintele Klaus Iohannis în Parlament, după ce a avut anumite obiecţii în privinţa conţinutului.

Media

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii