Banner blato Livrare1 

În Certeze va fi pus în circulaţie un tren turistic

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Prefectul Darius Filip, în calitate de preşedinte al Comitetului Județean pentru Zona Montană a județului Satu Mare, a convocat azi prima şedinţă a acestei structuri, care îşi exercită atribuțiile în conformitate cu prevederile H.G. 318/2003 privind constituirea și funcționarea Comitetului interministerial și a comitetelor județene pentru zona montană.
Din comitet mai fac parte preşedintele Consiliului Judeţean în calitate de prim-vicepreşedinte respectiv subprefectul judeţului şi directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Satu Mare în calitate de vicepreşedinţi, precum şi directori de instituţii deconcentrate în calitate de membri. Comitetul judeţean pentru zona montană coordonează şi avizează proiectele locale privind acţiunile pentru protecţia şi dezvoltarea durabilă a zonei montane la nivel local şi asigură implementarea deciziilor Comitetului interministerial.
Deoarece în judeţul Satu Mare, în acest moment doar comuna Certeze beneficiază de statutul de zonă montană, prefectul judeţului Satu Mare a solicitat membrilor Comitetului demersuri pentru extinderea statutului special de zonă montană pentru mai multe unităţi administrativ-teritoriale din Ţara Oaşului şi din Codru, astfel acestea ar putea beneficia de oportunităţile de finanţare destinate proiectelor pentru dezvoltarea zonei montane.
Prezent la şedinţă, primarul comunei Certeze - Petru Ciocan a expus principalele proiecte de dezvoltare a comunităţii în special în domeniul turismului şi a agriculturii ecologice (reconstrucţia fostei căi ferate înguste şi punerea în circulaţie a unui tren turistic, modernizarea unui drum forestier pentru accesul facil în zona montană, organizarea unui târg de produse agroalimentare cu specific montan, facilităţi de pescui recreaţional).

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii