davis banner

Refuzată să fie asistent personal al mamei sale din cauza condițiilor precare de igienă

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a susţinut azi audienţe cu cetăţenii, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ.
Alături de prefect au fost prezenţi şeful serviciului juridic, consilierul pe relaţii publice, respectiv reprezentantul OCPI Satu Mare.
Prefectul a primit în audienţă trei persoane cu probleme referitoare la: modul în care S.C Electrica S.A a intervenit după pana de curent produsă duminică noaptea în comuna Porumbeşti, precum şi starea instalaţiei de transport a curentului electric de pe strada sa. În acest sens, reclamantul a depus un memoriu la Instituţia Prefectului, în numele mai multor cetăţeni aflaţi în aceeaşi situaţie. Totodată prefectul a fost informat că la intervenţia primarului comunei Porumbeşti defecţiunea a fost remediată în cursul zilei de luni şi acesta s-a angajat să sesizeze conducerea Electrica în vederea verificării instalaţiei şi remedierea unor eventuale neconformităţi.
A doua persoană prezentă în cadrul audienţelor a reclamat nepunerea în aplicare a unei sentinţe judecătoreşti de către Primăria comunei Turţ, respectiv reconstituirea dreptului de proprietate a unei suprafeţe de teren de 900 mp intravilan, pe vechiul amplasament pentru a avea acces la proprietatea sa.
Prefectul a fost informat că reclamantului îi va fi făcută o ofertă pentru un teren în aceeaşi suprafaţă de către comisia locală de fond funciar. Reclamantului i s-a adus la cunoştinţă că dreptul de servitute este stabilit prin lege aşadar va putea beneficia de acest drept chiar dacă va fi nevoie să înainteze o acţiune în instanţă.
Cea de-a treia persoană prezentă la audienţe a solicitat sprijinul primăriei Negreşti Oaş pentru a fi angajată ca asistent personal al mamei sale, încadrată în grad de handicap grav.
După ce a fost pus la curent cu situaţia reclamantei, prefectul i-a comunicat că în urma ultimei anchete sociale s-a constatat că nu sunt respectate condiţiile minime de igienă pentru întreţinerea mamei sale. Drept urmare acesteia i s-a pus în vedere ca după igienizarea spaţiului locativ să anunţe primăria Negreşti Oaş, după care să depună o solicitare de reîncadrare a mamei sale în grad de handicap cu asistent personal.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii