Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Asistații social au igienizat zona Stadionului ”Unio”

Zece asistați social au desfășurat astăzi o acțiune de igienziare a zonei de lângă fostul stadion “Unio”.
Munca în folosul comunităţii  în cazul asistaţilor social este obligatorie pentru cei apţi de muncă, iar neîndeplinirea obligaţiilor duce la încetarea acordării ajutorului social.
Acțiunea s-a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între Serviciului Public de Asistenţă Socială și Poliția Locală, sub îndrumarea cărora se organizează periodic activităţi în folosul comunităţii ce constau în curăţarea locurilor unde au fost amplasate ilegal diferite afişe, curăţarea zonelor unde au fost depistate depozitări ilegale de deşeuri și alte activități de curățenie.
Conform legilor în vigoare, asistaţii social sunt obligaţi să presteze câteva ore lunar, la munci uşoare, orele de muncă fiind calculate proporţional cu suma ajutorului social de care beneficiază familia sau persoana singură.De ajutoarele sociale oferite prin intermediul Serviciului Public de Asistență Socială beneficiază 65 de familii din municipiul Satu Mare, însă doar în 20 dintre acestea sunt persoane apte de muncă.
În acest sens, dorim să menționăm că, persoanele cu o stare de sănătate precară, persoane care au întreținere copii de până la 7 ani sau cu un grad de handicap, persoanele care au în grijă una sau mai multe persoane cu grad de handicap grav sau accentuat, respectiv cele care beneficiază de un program de pregătire profesională, sunt scutite de obligația de a presta muncă în folosul comunității.
Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul persoanelor care beneficiază în prezent de ajutor social este în scădere, însă față de lunile de vară ale acestui an, numărul acestora a crescut. Motivul principal este că unele persoane au fost încadrate în muncă ca și sezonieri, pe durată determinată, în țară sau în străinătate, iar acum pentru că nu mai au nici un venit solicită acordarea ajutorului social.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii