Banner blato Livrare1 

Kereskenyi a semnat azi contractul de finanțare pentru cel de-al treilea pod

Primarul Kereskenyi Gabor a semnat azi contractul de finanțare pentru cea mai mare investiție din municipiul Satu Mare din ultimele decenii- “Pod peste râul Someș, amplasament strada Ștrandului”.
”Este un vis al sătmărenilor care în sfârșit prinde contur, un vis care nu mai e doar un slogan electoral”, a spus Kereskenyi.
Valoarea contractului semnat este 81.344.496 lei, fiind cel mai mare proiect din România finanțat prin PNDL 2.
Conform raportului de specialitate, structura celui de-al treilea va fi suținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști. Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulatiei pietonale se vor amplasa parapeți metalici de protecție pe rampe, viducte și pod precum și pe scările de acces de pe diguri.
În vederea realizării investiţiei vor fi alocate 81.344.496 de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, în timp ce alte aproximativ 48 milioane de lei vor fi alocate din bugetul local. Valoarea totală a investiției, conform contractului semnat astăzi este de 128.404.545 lei ( TVA inclus).

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii