Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Doru Matei, asistentul care a salvat de la moarte o fetiță la ștrandul din Satu Mare, premiat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Conducerea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali (OAMGMAMR) din Satu Mare, prin președintele Constantin Demian, a premiat la final de an pe unul dintre cei mai merituoși asistenți sătmăreni.
Premiantul anului 2017 este asistentul Doru Marius Matei care a primit o diplomă de excelență, dar și un premiu în bani, pentru întreaga sa activitate, pentru merite deosebite în salvarea unor vieți.
După ce a lucrat peste 20 de ani la Unitata de Primirii Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, fiind unul dintre cei mai apreciați asistenți din cadrul echipei, Doru Matei s-a pensionat în urmă cu ceva vreme. Dar, în continuare, se află în prima linie a bătăliei pentru sănătate.
Astfel, în luna august a acestui an, dând dovadă de un înalt profesionalism, a salvat de la moarte prin înec o fetiță în vârstă de numai șase ani, eveniment consemnat la acea vreme de întreaga presă locală și națională.
Fetița a fost găsită inconștientă pe fundul unui bazin dintr-un ștrand sătmărean. Intervenția promptă a lui Doru Matei, care a efectuat rapid manevrele de rususcitare, a readus fetița la viață care, ulterior, a fost preluată de o ambulanță și transportată la Unitatea de Primire Urgență.

1 comentariu

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii