Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pataki Csaba: ”Eu am ținut, legat de dimensiunea mașinii, să fie trecute niște valori minime, în condițiile în care nu încap într-un Lăstun”

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La începutul acestei luni, consilierul județean Adrian Cozma a postat pe Facebook un atac la adresa conducerii Consiliului Judeţean cu privire la maşinile achiziționate de Consiliul Judeţean.

Acesta susținea că își dorește votul înapoi, după ce UDMR l-ar fi înșelat și ar fi achiziționat mașini de lux cu ultra dotări înloc de autoutilitare, așa cum era trecut în hotărârea de consiliu din anul 2017.
Azi, în cadrul ședinței de Consiliu Județean, a avut loc o confruntare directă pe acest subiect între consilierul Adrian Cozma şi preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba.


”Cred că puteam achiziționa și un Duster . Nu cred că trebuia făcută o astfel de investiție. Având în vedere că mai interesează acest subiect, modelul acesta Octavia 4 x 4, 184 cai etc, am cerut o ofertă de la Cluj exact pentru același tip de mașină: prețul este 25.638 de euro cu TVA inclus, cu aproape 11.000 de euro mai mic decât prețul la care a fost achiziționat. Noi drămuim banul public, suntem manageri pentru județ atâta timp cât ne interesează buna desfășurare a activității și drămuirea banului public... Eu cred că trebuie să fim foarte atenți, eu încă sper să primesc un răspuns care să mă convingă că a fost o investiție bună, o investiție transparentă și corectă din partea Consiliului Județean”, a spus Cozma.


Pataki i-a răspuns că aceste autoturisme sunt în categoria autoutilitarelor, iar procedura de achiziţie a fost făcută prin SEAP. De asemenea, s-a plâns că parcul auto al instituţiei este învechit, că mașina sa are 440.000 km la bord, că șasiul nu este sigur, adică poate să moară în orice secundă.


”Aceste mașini pe care le avem, minunate, un BMW cu 440.000 de kilometri la bord, cu certificat născut în anul 2003, cu certificat de la service că șasiul nu este sigur, adică pot să mor în orice secundă, celelalte trei Opeluri cumpărate în 2008 cu peste 300.000 de km la bord și cheltuieli de întreținere enorme și consum enorm... Vă fac o analiză și vă demonstrez că în trei ani de zile aceste mașini au venit gratis. Aceste mașini au venit pe gratis și, ca să vedeți că nu cheltuim fără chibzuință banul public, am făcut demersuri către secretariatul General al Guvernului și o să mai și primim o mașină pe gratis de la Guvernul României, prin redistribuire. Nu e o mașină nouă e un Volkswagen Polo din anul 2002. Vedem în ce stare este și îl folosim noi sau îl dăm la alte instituții. Anul trecut noi am dat o mașină Spitalului Județean de Urgență deoarece nu aveau cu ce să ducă la Centrul de sânge elementele speciale, am dat o mașină spitalului Negrești Oaș, am dat o mașină Liceului Simion Bărnuțiu, am dat un microbuz către Școala de Arte pe care l-am luat înapoi anul ăsta să îl punem la punct și apoi tot instituțiile noastre de cultură îl folosesc. Vă anunț de pe acum că o să ajungă un Jeep în curtea noastră deoarece Aeroportul ne dă înapo, în schimb îi dăm o altă mașină. Eu am să propun aceste mașini să le casăm toate. Poate am greșit într-un singur loc: pe partea de comunicare. O să punem pe site toate aceste analize, să decidă cineva ce facem: cheltuim o grămadă de bani pe combustibil și pe reparații sau etapizat înnoim acest parc auto și nu periclitam de multe ori viața noastră mergând cu astfel de mașini. Repet cine dorește, să vadă cum arată aceste mașini de lux. Și, scuzați, eu am ținut neapărat legat de dimensiunea mașinii să fie trecute niște valori minime, în condițiile în care nu încap într-un Lăstun...”, a spus Pataki.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii