Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Victimele inundațiilor din 1970, comemorate la Satu Mare (foto)

Primăria municipiului Satu Mare a comemorat astăzi victimele inundațiilor din 1970.

La eveniment a participat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, alături de alți reprezentanți ai autorităților publice locale.
”14 Mai 1970 a însemnat o tragedie pentru orașul nostru. Și se cuvine să aducem un pios omagiu celor care au murit în urmă cu 48 de ani. Dar, 14 Mai 1970 a însemnat și un moment de renaștere pentru Satu Mare, un moment al compasiunii și solidarității. După 48 de ani, sacrificiul de atunci al sătmărenilor trebuie să fie un exemplu pentru noi. Dezbinarea și vrajba aduce doar necazuri. Acum este vremea pentru fapte, nu vorbe, este momentul să unim, să construim!”, a spus primarul Kereskenyi.
56 de oameni şi peste 20.000 de animale a ucis Someşul în data de 14 mai 1970. Alţi mii de sătmăreni şi-au pierdut agoniseala, după ce apele învolburate au acoperit o treime din judeţ şi mai bine de jumătate din oraşul Satu Mare. În cifre seci, pierderile suferite de populaţie au fost estimate de autorităţile de atunci la 259 de milioane de lei.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclubseptembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii