Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Primăria Oradea va demara o campanie de strângere de fonduri pentru refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria Oradea a anunţat că va demara o campanie de strângere de fonduri pentru refacerea clădirii Palatului Episcopiei Greco-Catolice, unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale din Oradea, ”emblemă a oraşului”. Acoperişul clădirii a fost distrus în totalitate, la fel şi tavanul etajului întâi, pagubele nefiind încă evaluate.

Unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale din Oradea, Palatul Episcopal Greco-Catolic, emblemă a orașului, a fost distrus în mare măsură de un incendiu devastator în această seară. Întreg orașul este emoțional afectat de pierderea acestei clădiri impresionante.

Primăria Oradea împreună cu Episcopia Greco-Catolică va deschide luni un cont pentru strângerea de fonduri în vederea refacerii acestui monument simbol al orașului. Primăria Oradea se va implica financiar în acest efort de reconstrucție a Palatului Episcopal Greco-Catolic.

Mulțumim pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana care au acționat în forță și cetățenilor pentru implicare.

Peste o sută de pompieri au intervenit, sâmbătă seară, pentru stingerea incendiului violent care a cuprins Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, clădire monument istoric constuită în stil baroc. Pompierii au reuşit să oprească incendiul să se extindă şi la parterul clădirii, deşi au fost distruse sau afectate de flăcări mansarda şi etajul.

Deocamdată, nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului, iar pagubele nu au fost evaluate. Reprezentanţii Episcopiei au declarat presei că în interior se găseau obiecte extrem de valoaroase. 

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii