Incendiu la Spitalul Județean Satu Mare! 30 de bolnavi și aparținători, evacuați

Incendiu la Spitalul Județean Satu Mare! Au fost evacuate aproximativ 30 de persoane, aparținători și bolnavi deplasabili.

Incendiul a izbucnit într-o încăpere în care erau depozitate mai multe haine și alte materiale. Fumul gros a urcat la etajele superioare
Încăperea din care a izbucnit incendiul se află la subsolul clădirii și are destinația croitorie. Din fericire, incendiul a fost lichidat într-un minut, după cum susține purtătorul de cuvânt al ISU Someș Satu Mare, Adriana Pop.
Incendiul a fost anunțat la ora 18,00
La fața locului au intervenit 15 subofițeri cu 3 autospeciale de stingere a incendiilor.

Din cauza fumului care a inundat subsolul și parțial etajele superioare, s-a procedat la evacuarea a 30 de persoane (aparținatori și bolnavi deplasabili) care se aflau pe holul spitalului. Concomitent s-a trecut la verificarea tuturor saloanelor, respectiv la ventilarea acestora.

Situația a fost rapid adusă sub control, fără ca nici o persoană să fie afectată. 

Cauză probabilă: scurtcircuit electric într-o încăpere cu destinația croitorie aflată la subsolul clădirii.

Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgență Satu Mare, Constantin Demian, "Fumul rezultat de pe urma incendiului a pătruns în câteva încăperi şi pe holurile situate la parterul clădirii A, motiv pentru care au fost evacuaţi temporar câţiva pacienţi şi vizitatori aflaţi în incintă. Pe perioada intervenţiei specialiştilor ISU, şi alte cîteva minute după intervenţie, a fost întreruptă parţial alimentarea cu energie electrică în corpul A al clădirii Spitalului, nefiind afectat actul medical. Întreruperea nu a afectat secţiile de Terapie Intensivă, Bloc Operator, Săli de Naştere, Unitate de  Primiri Urgenţe, CT, Radiologie etc. Niciunul dintre pacienţii internaţi în secţiile SJU Satu Mare, şi nici personalul de serviciu, nu a avut de suferit de pe urma acestui incendiu."

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii