Din mijlocul greviștilor, Bogdan Hossu cere sancționarea Electrolux cu amendă penală

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sute de muncitori de la fabrica Electrolux, susținători și sindicaliști din mai multe județe ale țării au pornit în această dimineață într-un marş prin centrul municipiului Satu Mare.

În fruntea protestatarilor s-au aflat Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa și prim-vicepreședintele organizației sindicale, Liviu Apostoiu.

Sutele de protestatari, majoritatea purtând articole de îmbrăcăminte de culoare albastră, au parcurs traseul din faţa fabricii de pe Calea Traian, prin Piaţa Libertăţii până în Piaţa 25 Octombrie, scandând „Unitate!” şi „Nu cedăm!”.

Ajunşi în Centrul Nou, ei s-au adunat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, de pe treptele căreia liderii de sindicat au rostit discursuri şi le-au transmis mesajele de solidaritate ale colegilor din toată ţara.
Preşedintele Cartel Alfa din România, Bogdan Hossu, aflat astăzi în municipiul Satu Mare la protestul Electrolux, a precizat că Electorux ar trebui sancționată cu o amendă penală.

„Faptul că angajatorul, fără să respecte legea, a acodat celor rămaşi în întreprindere tichete de masă, dar celor care sunt în grevă, deşi au muncit o anumită perioadă de timp, nu le-au acordat acelaşi drept, este o chestiune care conform legislaţiei ar trebui pedepsită inclusiv cu o amendă penală pentru încercarea de destabilizare a unei acţiuni responsabile greviste din partea salariaţilor”, susține Bogdan Hossu.

De asemenea, vicepreședintele organizației sindicale Cartel Alfa, Liviu Apostoiu, i-a îndemnat pe protestatari să ”mute” protestul în fața sediului ITM Satu Mare, în cazul în care conducerea instituției nu răspunde într-un termen cât mai scurt la sesizările depuse de muncitori.

O delegaţie a protestatarilor a fost primită de prefectul Darius Filip. Sindicaliștii i-au înmânat prefectului o petiţie cu doleanţele lor, ce va fi transmisă mai departe la Guvern. De altfel, prefectul a mediat săptămâna trecută o întâlnire între sindicalişti şi conducerea Electrolux, dar părţile implicate în conflictul de muncă nu au ajuns la o înţelegere.

Reamintim că de la începutul grevei, zeci de sindicaliști de la Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” din mai multe colțuri ale țării (Maramureș, Caraș-Severin, Olt, Timiș etc) au fost prezenți aproape în fiecare zi alături de greviști pentru a fi alături de ei și pentru a-i felicita pentru curajul de care dau dovadă, încurajându-i totodată că doar uniți vor putea să-și obțină revendicările solicitate.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii