Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Au ieșit la pescuit și s-au ales cu dosar penal

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute, efective din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Carei au organizat mai multe acţiuni pe linia prevenirii pescuitului ilegal pe râul Crasna. 

Cu această ocazie au surprins 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 43 şi 46 de ani, care pescuiau cu ajutorul unor cu lansete, în perioada de prohibiție. 

În cauză jandarmii au întocmit pe numele făptuitorilor dosare cu acte de constatare sub aspectul comiterii unor fapte susceptibile infracţiunilor de pescuit în perioada de prohibiţie, conform prevederilor O.U.G 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. 

Peştii capturaţi de către cei trei bărbaţi au fost eliberaţi în habitatul natural.

Dosarele au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare vor acţiona, şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul și acvacultura.

Reamintim celor care au ca pasiune pescuitul sportiv că în perioada 11.04.2019 - 09.06.2019 sunt instituite măsuri de prohibiţie pentru pescuit. 

Nerespectarea acestor prevederi legale poate avea consecințe neplăcute materializate în sancţiuni contravenţionale sau penale. 

Recomandăm pescarilor sportivi si profesionişti să ţină cont de faptul că respectarea acestor reguli are efecte pe termen mediu şi lung, iar păstrarea mediului natural trebuie să constituie o regulă a fiecăruia; mediul înconjurător sănătos este un drept de care avem nevoie şi pe care trebuie să-l apărăm permanent.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii