alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

În atenția pescarilor! A început prohibiția generală

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Potrivit Ordinului comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și al Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP) nr. 561/2023/11/2024, începând din 9 aprilie 2024 se instituie prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ sau sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, până în data de 7 iunie, inclusiv, a anunțat marți Ministerul Agriculturii.

Conform legislației în vigoare, pescuitul recreativ sau sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace în perioada de prohibiție constituie contravenție şi se sancționează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei şi cu reținerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației de pescuit.
De asemenea, pescuitul comercial în perioada de prohibiție constituie infracțiune şi se sancționează cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și trei ani.
Jandarmii sătmăreni execută acțiuni specifice atât în mod independent, cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură cât și cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Satu Mare pe linia verificării respectării acestor prevederi legale pe toate cursurile de apă din județ.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii