Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Rețea de traficanți de sirieni care acționa în Satu Mare, destructurată de DIICOT

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Marți, 1 septembrie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a
inculpaţilor Badel Alias, zis „Khider”, cetățean german de origine irakiană, în stare de arest preventiv, Paraschiv Dragă, zis „Rici, Riciu”, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, Răzvan Măgureanu, Adrian Coteanu şi Gheorghe, în stare de libertate, pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.
O parte din membri grupării își desfășurau activitatea pe raza județului Satu Mare.

  • ”În perioada aprilie — august 2013, Alias Badel, cetățean german de origine irakiană, a coordonat mai multe grupuri de migranți de naționalitate siriană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei din Bulgaria în România, cu destinația Ungaria. Totodată, în luna mai 2013, Alias Badel împreună cu alți membrii ai grupării au organizat scoaterea ilegală din România a unui grup format din patru cetățeni sirieni, care au fost depistați în data de 11 mai 2013, la punctul de frontieră Cenad, județul Timiș, ascunși într-un mijloc de transport”, se arată într-un comunicat remis presei de DIICOT.

Liderii grupării infracţionale erau persoane care domiciliau pe teritoriul Germaniei. În momentul în care grupurile de migranţi ajungeau în Bulgaria sau în România, liderii reţelei se deplasau în ţara respectivă, unde organizau scoaterea şi transportarea ilegală către ţara de destinaţie.

Un segment al grupării, alcătuit din nouă persoane, şi-a desfăşurat activitatea pe raza județului Satu Mare, precum şi în statele de vest din Europa (Ungaria şi Austria). Sub coordonarea lui Khara Mohammed Mohammed cei în cauză s-au ocupat cu preluarea migranţilor din Bucureşti, cu scoaterea ilegală a acestora prin zona de competenţă a SPF Petea, iar ulterior cu transportarea până în Viena (Austria).

Alți membri ai grupării își desfășurau activitatea în Timișoara, Craiova și București.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii