Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
banner draxkmaier satu mare

Sindicalistul Sorin Faur: ”Mulțumirile trebuie îndreptate către greviști, cei care au fost de acord cu încheierea grevei, dând dovadă de o înțelepciune și maturitate extraordinară”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Referitor la scrisoarea conducerii Electrolux, în care le mulțumește liderilor de sindicat pentru că au acceptat în cele din urmă ultima ofertă propusă de companie, ”observăm, încă odată că se minimalizează câștigurile din timpul grevei”, susține liderul Sindicatului Liber Samus, Sorin Faur.

Acesta a transmis un comunicat de presă pe care îl redăm integral:

”Conform acordului încheiat astăzi, pentru majoritatea muncitorilor din producție, la o prezenta de 100%, un muncitor de grila a 3-a câștigă în plus cu 833 lei brut, e adevărat că în 2 tranșe, jumătate de la 01.05.2019, iar cealaltă jumătate peste 8 luni, de la 01.01.2020.
Pe procente, este vorba despre o creștere de 27% a veniturilor muncitorilor.
Să nu uităm că cererea noastră a fost de 585 lei brut.
Mai mult, condițiile de acordare a bonusului de prezență s-au schimbat radical, iar CCM a rămas același.
Comparând cu oferta inițială de 330 de ron brut la intrarea în grevă, cu un bonus diminuat total după 5 zile de prezență, vă las pe fiecare să trageți concluziile.
În ceea ce privește mulțumirile, ele trebuie îndreptate către greviști, cei care au fost de acord cu încheierea grevei, dând dovadă de o înțelepciune și maturitate extraordinară.”

Conducerea Electrolux Satu Mare a revenit astăzi cu o nouă declarație de presă în care le mulțumește liderilor de sindicat pentru că au acceptat în cele din urmă ultima ofertă propusă de companie.

Redăm, integral, declarația Electrolux Satu Mare:

”În ceea ce privește situația de la fabrica Electrolux din Satu Mare, am dori să vă informăm că, liderii de sindicat au acceptat și semnat oficial contractul colectiv de muncă, terminând astfel greva.

După săptămâni de discuții, negocieri și eforturi de a ajunge la un acord comun în mod pașnic, sindicaliștii au acceptat ultima ofertă propusă de Electrolux: un contract pe o perioadă de doi ani de zile aplicat începând cu 10 mai 2019, de 5.5% la salariul de bază brut și un bonus de prezență de 200 lei/lună, pentru fiecare an contractual.

Am considerat încă de la început, că acest pachet salarial este unul atractiv, ținând cont de nivelul salarial de pe piața locală, de aceea suntem bucuroși că liderii sindicali au ajuns la aceeași concluzie și au decis să accepte oferta noastră, care pe termen lung este în beneficiul bunăstării angajaților.

Dorim să le mulțumim reprezentanților sindicatelor pentru participarea la un dialog constructiv cu noi și pentru semnarea acordului care încheie această situație dificilă care a afectat toate părțile implicate. În același timp, dorim să mulțumim și să ne exprimăm recunoștința față de loialitatea și înțelegerea angajaților care au decis să continue să lucreze pe întregul parcurs al acestei perioade dificile”.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii