banner draxkmaier satu mare

Parlamentul a aprobat prelungirea mandatelor aleșilor locali

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, luni, proiectul de lege care prelungește mandatele aleșilor locali și acordă Parlamentului prerogativa stabilirii datei alegerilor locale.

Potrivit noii legi, mandatele în curs ale primarilor, consilierilor locali, preşedinţilor de consilii judeţene şi consilierilor judeţeni se prelungesc până la data de 1 noiembrie 2020. Legea a fost adoptată de Camera Deputaților cu 204 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă” și 66 de abțineri. Proiectul de lege privind prelungirea mandatelor aleşilor locali a fost aprobat în Senat, vineri, cu 100 de voturi ”pentru” şi 28 de abţineri.

”Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc până la data de 01 noiembrie 2020”, prevede proiectul de lege.

De asemenea, data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale se stabileşte de către parlament, prin lege organică cu cel puţin 60 de zile înaintea votării.

Se mai menționează că la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 listele de susţinători vor putea fi semnate şi depuse şi electronic.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii